17-09 Het is bijna zover!

Nog 11 dagen en dan moet ik er toch echt aan gaan geloven, het lopen van het volledige Pieterpad. De afgelopen weken heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het vinden van de 26 overnachtingen tijdens mijn tocht. Ik ben lid geworden van Stichting Vrienden op de fiets, waar je voor een klein bedrag per jaar goedkoop bij particuliere kan overnachten door heel Europa. Deze mensen, vaak wat ouder van leeftijd, stellen een privékamer of bijvoorbeeld een tuinhuisje ter beschikking. Voor een bedrag van € 22,50 mag je hier dan overnachten en krijg je ’s ochtends een lekker ontbijtje. Langs het Pieterpad vind je veel van deze adressen, helaas heb ik vaak de reactie gekregen dat het niet mogelijk was om die nacht te komen overnachten.. Dit had voornamelijk te maken met de mensen die het corona virus toch een beetje riskant vinden of dat de adressen al geboekt waren. Ik moest dus op zoek naar alternatieven.

Deze alternatieven zijn dan al snel b&b’s, hotels of een accommodatie op een camping. Ik heb nog even overwogen om met een tent te gaan lopen, maar dit werd door meerdere mensen al snel afgeraden. Op zoek naar b&b’s en hotels dus. Op dit moment heb ik van de 26 overnachtingen, 21 overnachtingen vaststaan en deze variëren van goedkope b&b’s, pipowagens op een camping tot een hotelkamer in een dorp wat niet echt op de route ligt. Daar zal ik dan een bus moeten pakken om vervolgens de volgende ochtend weer diezelfde bus terug naar de route zal nemen om mijn tocht te vervolgen. Genoeg variatie qua overnachtingen en elke dag weer een verrassing waar ik zal uitkomen. Wat mij erg aan het hart gaat is dat ik van velen b&b’s, Vrienden op de Fiets, hotels en campings een gratis overnachting aangeboden heb gekregen om zo een steentje bij te dragen aan onze crowdfunding. Ook heb ik alle hulp van Stichting Kind Beter gekregen met het zoeken naar overnachtingen en ook hen is het gelukt om voor mij een gratis overnachting te regelen.

Vandaag ben ik met mijn rugzak van 8 kilo een rondje gaan lopen om mijn inmiddels aardige gear verzameling te testen. Naast het zoeken naar overnachtingen, heb ik de afgelopen weken ook al mijn materiaal moeten aanschaffen. Daarbij moet je denken aan regenkleding (want ik ga toch echt in de herfst lopen), rugzak van 30 liter, wandelsokken, outdoorshirts, boxershorts, fleecevest., amateur vlog attributen en een waszak. Ik had de afgelopen weken wel wat vaker oefenrondjes gelopen, maar nog niet meer een volgepakte rugzak. Dit is wel een enorm verschil en dus ook goed dat ik dit nog heb ervaren voordat ik vertrek op 28 september.

Daarnaast blijven de donaties gewoon doorlopen en zijn wij inmiddels de € 15.000,- gepasseerd. Echt geweldig!! Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken. Volgende week zal ik nog een kleine blog schrijven met alles wat ik op mijn loop ga meenemen. Mochten jullie nog tips hebben? Dan hoor ik dat uiteraard heel graag. En mocht je nog niet gedoneerd hebben, vergeet vooral niet te doneren. Want ons uiteindelijke doel is om € 25.000 met onze crowdfunding binnen te halen.

Dank en tot snel!

Tom

Rugzak Fox P1