01-10 Etappe 4, Zuidlaren – Rolde (16km)

Nieuwe dag vandaag. Vanochtend vroeg vertrokken vanuit Zuidlaren, waar ik trouwens heerlijk heb geslapen en heb kunnen genieten van een lekker ontbijtje. Daarnaast waren de bewoners van het gastadres zo lief om mij de overnachting en het ontbijt aan te bieden. Ik ging dus met een heel goed gevoel op weg naar Rolde.

Onderweg nog even snel mijn lunch gekocht bij de lokale supermarkt en toen kon ik echt kilometers gaan maken. Wat was dit een mooi stukje Drenthe, heel veel natuur wat voornamelijk uit hei bestaat. Ik ben dan ook maar weinig tot geen mensen tegengekomen. Echt heel ontspannen om een keer zo’n dagje te hebben. De tocht ging dan ook voorspoedig. Omdat er in de middag regen voorspeld was, heb ik weinig pauzes genomen om voor de regen op mijn eindpunt te zijn.

Tegen 12.30 uur na zo’n 16 km lopen, kwam ik aan in het dorpje Rolde. Wat is dit een wonderschoon dorpje. Hele mooie oude opgeknapte boederijen, mooie kronkelende wegen, een schitterende kerk genaamd de Jacobskerk (die ik overigens tijdens mijn route al snel aan de horizon waarnam en als mikpunt gebruikte). En ja hoor, ik kwam in Rolde de eerste hunebedden tegen! Heb ik die eindelijk ook een keer gezien. En nee, ik ben nooit op schoolreis geweest naar Drenthe om deze gigantische stenen te aanschouwen..

Aangezien ik veel te vroeg was om in te checken voor mijn slaapplek, ben ik lekker door Rolde gaan slenteren. Een broodje gegeten in de lokale brasserie en uiteindelijk heb ik de bus gepakt naar mijn slaapplek in Papenvoort. Vanavond slaap ik in een tent midden in de natuur. Ook deze overnachting is mij aangeboden, ditmaal door Naar de Natuur, echt heel erg blij mee. Het is bijzonder om in de herfst in een tent te slapen. Door de houtkachel in de tijd, blijft het ook nog eens aangenaam warm. Terwijl ik dit aan het typen ben, kleddert de regen keihard op het tent zeil, maar ik zit hier heerlijk. Laat de regen maar vallen deze nacht, dan is het morgen hopelijk droog. En als het dan morgen toch droog is, dan loop ik weer met heel veel plezier naar mijn volgende bestemming; Schoonloo.

Doei

FoxP1 Walkinginhershoes