02-10 Etappe 5, Rolde – Schoonloo (19km)

Na een heerlijke frisse nacht in de tent midden in de natuur, was ik er weer meer dan klaar voor. Iets te enthousiast heb ik mij in mijn korte broek gehesen en na een 10 minuten lopen naar de bus, kwam ik erachter dat het toch wel erg fris was. De mensen in de bus vonden mijn keuze blijkbaar ook een beetje vreemd, want zij keken mij aan alsof ik géén broek aan had. Maar goed, de eerste kilometers heb ik flink doorgelopen en samen met het zonnetje wat begon te schijnen, was ik toch blij met mijn korte broek keuze.

Deze etappe was voornamelijk een etappe door veel bos. Mooie smalle paden en kleine obstakels maakte deze route anders dan de afgelopen dagen. Aangezien het de vorige avond/nacht flink geregend had, waren de paden nat en modderig en dat heb ik gemerkt. Door grote plassen op het pad die af en toe de doorgang versperren, ga ik vaak aan de zijkant erlangs. Zo ook deze keer, alleen gleed mijn voet weg waardoor ik mijn evenwicht verloor en half met mijn bovenlichaam in de plas lag. Gelukkig scheen het zonnetje en kon ik mijn trui laten drogen en kon ik in mijn t-shirt de tocht vervolgen.

Afgezien dat ik best zware benen had vandaag, was ik toch redelijk op tijd (13.30 uur) op mijn overnachtingsplek, Camping de Warme Bossen. Aangezien ik nog een beetje vroeg was en er op loopafstand geen supermarkt was, kreeg ik een fiets te leen om naar de lokale buurtsuper van Grolloo te fietsen. Weer zo’n schitterend dorpje met mooie opgeknapte boerderijen en een piepklein dorpskerkje. Ik ben de afgelopen dagen Drenthe echt gaan waarderen. Na een fietstochtje van 15 minuten heen en hetzelfde aantal minuten terug, stond mij nog een aangename verrassing te wachten. Ik had een blokhut gehuurd, maar ik kreeg het voorstel om te verblijven op een bovenetage met eigen toilet en douche, woonkamer, keuken en daarnaast nog een ruime slaapkamer. Super blij mee en wederom weer ontzettend dankbaar!

Morgenochtend vertrek ik richting Sleen, tot morgen!

FoxP1