05-10 Etappe 8, Coevorden – Hardenberg (20km)

Vandaag was het precies een week geleden dat ik door mijn vader werd afgezet in Pieterburen om te starten met mijn Pieterpad tocht. De week is aan de ene kant voorbij gevlogen en aan de andere kant denk ik ook wel eens, ik moet nog een kleine drie weken. Maar het was een mooie week. Je ziet het landschap per dag veranderen en bij elke bocht ben ik weer benieuwd waar ik uit ga komen. Daarnaast ben ik deze week ook voornamelijk bezig geweest met het aan -en uittrekken van mijn regenkleding. Gelukkig is het bij mij qua regen niet zo erg geweest als in het westen van het land. Daarbij heb ik goede regenkleding dus het is goed te doen.

Ook vandaag begon ik mijn etappe vanuit Coevorden met regen. Lichte miezer regen weliswaar, maar ook daar word je erg nat van.. Aan het eind van de ochtend stopte het met regen en ook de temperatuur was erg aangenaam. Ik heb dan ook erg rustig aan gedaan en vooral veel sightseeing gedaan. Tijdens deze tocht kwam ik ook door het dorpje Gramsbergen. De route van het Pieterpad loopt dwars door Gramsbergen en de gemeente heeft op deze route meerdere informatie punten staan over de geschiedenis van dit dorp. Erg leuk om te lezen en om de oude foto’s van de huizen te zien in vergelijking tot de fysieke huizen die er nu nog steeds staan. Echt een super mooi pittoresk dorpje.

Al met al een leuke etappe met redelijk wat afwisseling. De foto’s hieronder laten dat een beetje zien. Vanavond slaap ik in een b&b in Hardenberg om weer even bij te tanken. Morgenochtend begin ik dag 9 naar Ommen. Deze stad schijnt een gezellig centrum te hebben met een rijke geschiedenis. Ik ben benieuwd.

Ik heb weer zin in morgen! Morgen meer..

Walking in her shoes