06-10 Etappe 9, Hardenberg – Ommen (21km)

Een barre modderige en natte tocht vandaag. 21 kilometer lang wandelen langs de Vecht naar Ommen. De tocht begon heel even in een stedelijk gedeelte van Hardenberg, maar al snel dook ik het Vechtdal in om van de natuur te genieten. Complete stilte en af en toe hoorde ik een takje knakken. De geur was alsof ik een Rivièra Maison binnen stapte, echt super intens, maar in een bos is dat genieten!

Ook vandaag veel regen te pakken, waardoor de paden nog modderiger en gladder werden. Ik heb de hele tocht mijn schoenen zo schoon mogelijk gehouden, maar dat is na vandaag helaas niet gelukt ;-). Er waren vandaag veel werkzaamheden op de route van het Pieterpad, waardoor ik soms genoodzaakt was om om te lopen via verharde autowegen. Hierdoor heb ik voor mijn gevoel wel een aantal mooie stukjes van de etappe moeten missen en wat kilometers meer moeten maken.

Al met al een mooie route door de natte bossen. Vanavond slaap ik in een trekkershut (zie foto). Heel idyllisch en koud, merk ik nu al, maar wel een mooie ervaring. Gelukkig is er vanavond familie in de buurt en ga ik met hun gezellig een hapje eten in Ommen en daarnaast lopen ze morgen een deel van de etappe met mij mee. Wel even gezellig na ruim een week alleen lopen.

En nog een laatste dingetje, nou ja dingetje, MIJLPAAL! We zijn de € 20.000 gepasseerd, echt geweldig!! Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken. Op naar de magische grens van € 25.000.

Morgen naar Hellendoorn, tot dan!

FoxP1