07-10 Etappe 10, Ommen – Hellendoorn (21km)

Wat een mooie dag vandaag. De dag begon vanochtend met een strak blauwe lucht en een aangenaam najaar zonnetje. Nadat ik mijn ontbijt op de camping had gescoord, ben ik dan ook heerlijk op mijn veranda gaan zitten om te genieten van dit ontbijt. Na een volle maag en een ingepakte tas was ik klaar voor mij etappe van 21,5 km naar Hellendoorn.

En dit keer niet alleen. Vandaag werd ik bijgestaan door Marieke en Pascale. Marieke heeft de hele dag met mij meegelopen en Pascale heeft de omgeving verkend met de fiets, om af en toe vanuit een bocht aan te komen fietsen en ons even kon vastleggen op camera. Vandaag was echt een hele mooie route met veel bezienswaardigheden. Zo kwamen wij op een gegeven moment langs een kei wat volgens de boeken mogelijk de grootste zwerfkei van Nederland wordt genoemd. Daarnaast liepen we over zanderige kronkelende paden langzaam omhoog om uiteindelijk op de Lemelerberg te komen. We worden beloond met een uitzicht over de wijde omgeving. Helaas werd het weer op dat moment slechter, waardoor we snel de bomen opzochten om iets te kunnen schuilen. Regenkleding aan en door.

Halverwege de etappe hebben we in Lemele gezellig met z’n drietjes koffietje en tosti gedaan om vervolgens vol goede moed de tweede helft van de etappe te vervolgen. Het tweede deel van de route was een afwisseling van kleine buitjes. Aan het eind van de route kon de regenkleding worden uitgetrokken en kwam zelfs de zon door. Tijd voor een biertje op het terras.

Na het biertje even opfrissen in het hotel om daarna gezellig de avond af te sluiten met een hapje eten. Heerlijk gegeten en een afsluiting van een hele gezellige dag. Morgen mag ik het weer alleen doen! Tot morgen.

FoxP1