08-10 Etappe 11, Hellendoorn – Holten (16km)

Vandaag had ik pas om 09.00 uur mijn ontbijt, aangezien er een natte dag was voorspeld. Ik heb dus in de ochtend rustig aan gedaan om vervolgens rond 10.30 uur te starten richting Holten. Holten was voor mij niet onbekend, aangezien ik in maart dit jaar samen met mijn vader en broertje hier ben geweest. Dat weekend in maart hebben wij een mooie lange wandeling over de Sallandse Heuvelrug gemaakt.

Vandaag tijdens mijn etappe kwam ik erachter dat wij toentertijd al een klein deel van het Pieterpad hadden gelopen. Het eerste herkenningspunt was het grote houten bord met de naam “Rijks werkkamp Twilhaar” erop. Dit werkkamp is in 1940 gebouwd om onderdak te bieden aan werkloze mannen. Twee jaar later in 1942, arriveerde de eerste joodse mannen om dwangarbeid te verrichten. Uiteindelijk bood Twilhaar plaats voor een kleine honderd joodse dwangarbeiders.

Deze etappe was, ondanks het hele slechte weer, erg mooi. Mooie uitzichten, schitterende wandelpaden en ultieme stilte en rust. Waarschijnlijk had het slechte weer er een groot aandeel in, maar ik ben vandaag echt bijna niemand tegen gekomen. Ik heb dan ook optimaal kunnen genieten van al het moois wat deze etappe te bieden had.

Na 16 km had ik mijn eindpunt gehaald, het treinstation van Holten. Na een paar kleine boodschappen, moest ik nog zo’n 2,5 km verder lopen naar mijn slaapplek. Vanavond slaap ik op het vakantiepark; Landal Twenhaarsveld. Een heerlijk huisje midden in de bossen met alles erop en eraan. Deze overnachting is mij aangeboden door Landal GreenParks, waar ik ontzettend blij mee ben. Dank Landal, jullie hebben mij verwend met een dinervoucher, ontbijt en ook nog eens een lunchpakket erbij.

Om af te sluiten vind ik ook dat ik Stichting Kind Beter moet bedanken om alles wat ze voor dit project hebben gedaan. Esther en André, de oprichters van deze stichting, hebben ons vanaf het begin al ondersteund in alles wat ze konden doen. Zo hebben zij t-shirts laten bedrukken met het logo van Walking in her Shoes en Kind Beter erop, hebben zij ervoor gezorgd dat ik vanavond hier kan overnachten bij Landal Twenhaarsveld en leven zij enorm mee. Wij vinden het heel bijzonder dat zij deze stichting zijn gestart, naast de intensieve ondersteuning die ze hun zoon (Fenn) bieden en hun eigen onderneming. Zonder hun zouden wij deze crowdfunding nooit gestart zijn.

Morgen is dan eindelijk de dag dat mijn gezin gezellig langskomt. Ik kan niet wachten..

FoxP1