11-10 Etappe 14, Vorden – Doetinchem (26km)

Na 14 dagen en 258 kilometer wandelen beginnen dan toch wel echt mijn eerste pijntjes. Zo goed het ging de eerste twee weken, hoe zwaar het ging de afgelopen twee dagen. Na mijn pijn in mijn enkel gisteren, zag ik een beetje op tegen vandaag, een etappe van 26 km. Maar na een goede nachtrust en een enkelbandage stond ik toch weer vol goede moed buiten de camping om mijn etappe te beginnen.

De eerste 5 km ging het goed, maar al snel kwam daar mijn rechter enkel weer aan de deur kloppen. Ik heb dan ook direct een bankje opgezocht om even uit te rusten. Zo heb ik dit ongeveer om de 5 km gedaan en de pijn bleef, gelukkig wel minder dan gisteren. Dat is denk ik wel een goed teken. Vanavond gewoon weer beentje omhoog en goed uitrusten.

De etappe zelf vandaag was een mengeling van verharde paden, bospaden, veel boerderijen, golfbaan en kleine dorpjes. Zo ben ik via het dorpje Zelhem naar Doetinchem gelopen. Bij Zelhem heb ik op een terrasje met uitzicht op de kerk even een kunnen genieten van een biertje om vervolgens het laatste uur naar mijn eindbestemming goed door te komen. En dat is gelukt.

Mijn etappe morgen zou door Duitsland lopen en ook zou ik in Hoog-Elten, Duitsland overnachten. Helaas is heel Nederland nu rood gebied voor Duitsland, dus ik mag Duitsland niet in. Straks dus op zoek naar een alternatief en ik moet mijn route dus een beetje gaan aanpassen. Morgen daar uiteraard meer over.

Geniet nog even van jullie weekend en tot morgen!

FoxP1