12-10 Alternatieve etappe 15, Doetinchem – Beek (13km)

Vandaag een alternatieve etappe op het programma. Deze avond zou ik in Elten (Duitsland) overnachten, maar omdat Nederland code rood is voor Duitsland werd mijn overnachting gisteren geannuleerd. Op zoek naar een overnachting in Nederland en ook nog eens langs het Pieterpad was bijna niet te doen. Uiteindelijk heb ik een hotel kunnen vinden in Beek (gem. Montferland), een dorpje tegen de grens met Duitsland aan. Ik moest dus vandaag ook iets uitwijken van het Pieterpad, waardoor ik voornamelijk langs hele saaie N-wegen moest lopen met letterlijk de vangrail aan mijn linkerzijde. Gelukkig kon ik zo’n 2,5 kilometer weer een deel Pieterpad volgen en uiteindelijk weer door de bossen lopen.

Ook het laatste gedeelte week af van het Pieterpad naar het dorpje Beek. Het dorpje zelf is een heel gezellig klein dorpje met een mooie kerk en een militaire begraafplaats. Na een kleine sightseeing ben ik door gelopen naar mijn hotel om in te checken en verder lekker even rustig aan te doen. Even douchen, filmpjes kijken en relaxen. Zin in!

Van de hoteleigenaar begreep ik zojuist dat je wel door Duitsland mag lopen, mits je niet langer dan twee uur in Duitsland verblijft. Ik hoef maar een klein stukje door Duitsland en dat is voornamelijk bos. Dat ene kleine stukje door Duitsland is voor mij wel handig om te passeren, aangezien ik dan niet echt hoef om te lopen en ik kan gewoon het Pieterpad blijven volgen. Ook morgen een redelijke korte etappe naar Millingen aan de Rijn, daar slaap ik in een trekkershut.

Ik ben benieuwd, tot morgen!

FoxP1