13-10 Etappe 16, Beek – Millingen aan de Rijn (19km)

Vandaag weer voor een klein gedeelte een alternatieve route. Tenminste de eerste twee kilometer dan. Na een kleine stukje omlopen, kwam ik alweer snel op de route van het Pieterpad terecht. Vandaag stond mijn gedeelte door Duitsland op het programma. Super interessant om langs de grens te wandelen, aangezien er ontzettend veel historie is. Zo heb ik een stuk door oude loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog gelopen, die onlangs nog helemaal is opgeknapt. In Duitsland zelf liep ik door Hoch-Elten, een piepklein dorpje waar ik het gevoel had dat ik op wintersport was. Nadat ik een kleine stukje door Duitsland ben gelopen, vervolgde ik mijn route langs de Rijn richting Spijk en Tolkamer. Op een uurtje lopen van Tolkamer gaat de veerpont richting mijn eindbestemming Millingen, alleen kwam ik er om 15.00 uur in Tolkamer achter dat deze pont pas om 17.00 uur zou vertrekken. Ik ben dan ook nog even een bruine kroeg in gedoken nu het nog kan. Om 17.05 uur stapje ik de pont op om vervolgens vijf minuten later de pont weer af te stappen. Even boodschappen doen en door naar mijn overnachtingsplek. Camping De Zeelandsche Hof, waar mijn overnachting in een trekkershut wordt aangeboden.

Ik ben er wel weer. Heel even, drie dagen, heb ik het best lastig gehad. Mentaal en vooral fysiek. Veel last van een blaar en daarnaast ook mijn rechter enkel, wat uiteindelijk overging in stekende pijn in mijn hele voet. Mentaal gezien had ik het nog best lastig met het vertrek van mijn gezin. Nadat ze geweest waren, kon ik het weer alleen doen en dat viel mij de afgelopen dagen best zwaar. Daarnaast denk ik vaak na over de toekomst van Pippa, wat gaat het brengen. Het moeilijkste is dat we dat gewoon niet weten en ook niet in de hand hebben. Tenminste in zoverre niet voor de hand hebben, we kunnen haar natuurlijk wel zoveel mogelijk stimuleren met bepaalde dingen. En wat wij (Miek en ik) in de hand hebben is hoe wij er mee omgaan. Pippa is Pippa en Pippa gaat het gewoon doen! Dat wordt ons doel!

Zojuist heb ik nog even gekeken op Geef.nl en ik zie dat de € 22.000 gepasseerd is, heel tof! Voor de mensen die nog niet hebben gedoneerd, alle kleine beetjes zijn welkom. Ondanks dat wij al super blij en dankbaar zijn met dit bedrag, we willen heel graag naar de € 25.000.

Dank!

FoxP1