14-10 Etappe 17, Millingen – Groesbeek (21km)

Vandaag was ik vroeg op pad! De dag begon fris, voor mij de reden om in het begin lekker door te lopen. Deze etappe heb ik een klein stuk met een mede Pieterpad wandelaar (zo noem ik het maar even) meegelopen. Deze meneer had ik gisteren al ontmoet op de veerpont naar Millingen aan de Rijn. Toch leuk om even weer wat gezelschap te hebben tijdens het soms eenzame bestaan ;-). Nadat ik even ging genieten van mijn ontbijtje op een bankje namen we weer afscheid en vervolgde ik mijn tocht alleen.

Vandaag was voor het eerst echt wel een beetje klimmen. Deze etappe was een deel van de Zeven Heuvelen route, die bij sommige duursporters wel bekend is. Voor de eerste klim zag ik het bordje Berg en Dal staan. Al snel kwam ik erachter waar deze gemeente zijn naam aan had te danken. Het was klimmen en weer dalen. Beginnen in het Filosofendal om vervolgens weer de Duivelsberg te beklimmen. En zo ging het klimmen en dalen nog wel een tijdje door.

Hoe dichter ik Groesbeek naderde hoe mooier het werd. Mooie uitgestrekte en glooiende groene vlaktes, het zou zomaar een scenario uit één van mijn wijnblogs kunnen zijn. Verder staat Groesbeek en omgeving bekend door Operation Market Garden, een geallieerd offensief gericht tegen Nazi-Duitsland in 1944. Ik heb daar een klein ommetje gedaan om Groesbeek Canadian War Cemetery & Memorial te bezoeken, erg indrukwekkend. Als je in keer in de buurt bent, zeker even een bezoekje aan wagen.

Vanavond slaap ik in een chalet op een boerencamping iets buiten Groesbeek. Morgenochtend pak ik de bus om weer op het Pieterpad te komen en mijn route te vervolgen naar Gennep. En ook daar wacht mij weer een verrassing waar ik kom te overnachten. Ik weet alleen dat de overnachting mij wordt aangeboden en waar het is.. Maar hoe en wat, dat laat ik jullie morgen weten.

Fijne avond!

FoxP1