17-10 Etappe 20, Vierlingsbeek – Swolgen (21km)

Vandaag had ik eindelijk weer gezelschap tijdens het lopen. Marieke en Pascale waren gisterenavond aangekomen in Vierlingsbeek en samen hebben wij in een herberg gezellig een hapje kunnen eten en dat was tevens de plek waar wij ook hebben overnacht. Aangezien ik in de middag al was aangekomen, had ik mijn eenpersoonskamer al toegewezen gekregen en Marieke en Pascale hadden de slechte loting om de kamer naast mij toegewezen te krijgen. Aangezien ik die avond een aantal biertjes en wijntjes genuttigd had, wil ik nog wel eens een beetje snurken.. Zij konden mij de volgende ochtend in ieder geval vertellen dat ik een goede nachtrust heb gehad 😉 Sorry Marieke en Pascale..

De volgende ochtend was ik lekker uitgeslapen en na het ontbijt was het tijd om te vertrekken. Vandaag stond een etappe van 21 kilometer naar Swolgen op het programma. We gingen weer de grens over naar Limburg. Al gauw kwamen wij de velen kleine kapelletjes tegen en liepen wij in een redelijk tempo richting Wanssum, waar Pascale ons tegemoet fietsten met heerlijke broodjes van de bakker en warme koffie. Het was een fris dagje vandaag, maar na de lunch, toen wij onze weg vervolgde richting Meerlo, begon het zonnetje heel licht door te komen. Heerlijk om zo in deze omstandigheden te wandelen. We vervolgde onze route langs de beek en kwamen uit in in het bedevaartsoord Tienray ook wel Klein Lourdes genoemd. Nog een aantal kilometer en onze etappe eindigde bij de kerk in Swolgen, tevens mijn plek waar ik vanavond overnacht.

Ik slaap vanavond in een Keet Bush. Je kan het vergelijken met een Pipo wagen of een bouwkeet, maar het is weer top! Schoon bedje, dak boven mijn hoofd, kacheltje en weer super gastvrije eigenaren. Morgenochtend nog een ontbijt en ik vervolg mijn tocht dan weer richting Venlo. Het einde komt nu wel erg dichtbij!

Fijne zondag!

FoxP1