18-10 Etappe 21, Swolgen – Venlo (22km)

Na een ietwat frisse nacht in mijn keetbush in Swolgen werd ik vroeg wakker. Ik besloot dan ook om vroeg te gaan ontbijten en op tijd te gaan vertrekken. Er stond voor vandaag geen overdreven lange etappe op het programma, maar ik had ook weinig zin in de kou te blijven wachten. Mijn etappe begon uiteraard waar ik gisteren ben geeindigd in Swolgen bij de kerk. Vanaf het startpunt liep ik vrijwel direct weer de bossen in. Heerlijk om zo een beetje wakker te worden op de vroege zondagochtend.

Al snel kwam ik weer een klein kapelletje tegen waar ik uiteraard weer even een kaarsje voor Pippa heb aangestoken. Hier heb ik tevens even uitgerust en gekeken waar ik het beste boodschappen kon gaan doen. Goed dat ik even vooraf gekeken had, aangezien ik helemaal in het noorden van Venlo overnacht en daar dichtbij geen supermarkt te vinden is. Ik besloot dus om in het dorpje Grubbenvorst mijn eten te kopen. Vanuit Grubbenvorst weer eens een pontje over de Maas gepakt om mijn tocht te vervolgen richting Venlo.

Om 14.00 uur ben ik al aangekomen bij mijn accomodatie, dus beentjes omhoog en switchen tussen de Ronde van Vlaanderen en de Giro. Vroeg naar bed, want morgen staat er een pittige etappe van 31 km op het programma. Morgen dus vroeg het wekkertje.

Fijne avond.