28-09 Eerste dag, Pieterburen – Winsum (11,8 km)

Vandaag moest ik er dan echt aan geloven, het begin van mijn loop over het Pieterpad. Een eerste etappe startend vanuit Pieterburen was gelukkig nog even een korte etappe. Goed om in te komen en even te wennen en alles te ervaren. Wat ik direct al heb ervaren, is dat ik een rugzak mét inhoud op mijn rug had.. Ik ben denk ik iets te enthousiast geweest met het inpakken, aangezien mijn rugtas net iets meer dan 11 kilo woog. Voor mijn gevoel heb ik niet overdreven veel meegenomen, maar daar dacht mijn rug vandaag wel iets anders over.

Bagage
De inhoud van mijn rugzak

Vanochtend heb ik afscheid genomen van Pippa, Sam en Miek om vervolgens om 09.30 uur bij mijn vader de auto in te stappen naar het begin punt van mijn tocht; Pieterburen. Na bijna 3 uur rijden kwamen wij aan bij het startpunt van het Pieterpad.  Samen hebben wij nog even mogen genieten van een goede wandel lunch. Op het menu stond dan ook een Wienerschnitzel en een tweetal bokbieren :-). 

Start Pieterpad

Rond 14.00 uur ben ik vandaag begonnen met de eerste etappe. Nadat mijn vader een kleine 2 km met mij is meegelopen moest ik het toch echt alleen gaan doen. Oordopjes in, podcast op en kilometers maken. Het weer was prima, dus deze tocht ging dan ook zeer voorspoedig. Ik liep vooral op kaarsrechte verharde wegen tussen vlakke landerijen. Af en toe passeerde ik een klein dorpje met leuke kleine straatjes en schitterend authentieke huisjes. Maar aan de andere kant liep ik ook vaak langs drukke wegen, met links een aantal huizen en aan de andere kant grote industrieterreinen. Erg divers, maar nog niet helemaal wat ik van het Pieterpad zou verwachten. Na een kleine 3 uur lopen, kwam ik aan op mijn eindbestemming; het dorpje Winsum. En ik moet zeggen, dat het echt een ontzettend mooi dorpje is. Niet voor niets zijn zij ook gekozen als mooiste dorp van Nederland 2020. Even op een terrasje gezeten, boodschappen gedaan voor het avondeten en op zoek naar mijn eerste slaapplek. 

Ik slaap vanavond in een erg gezellig en knusse kamer van een mooi nieuwbouw huis in Winsum. Alles erop en eraan, dus een betere start kan ik mij niet wensen. (Deze overnachting heb ik trouwens geboekt via Vrienden op de Fiets). Vanavond vroeg naar bed, morgenochtend om 08.00 uur ontbijten en dan klaar maken voor mijn tweede etappe. Op naar Groningen! 

Tot morgen!