29-09 Etappe 2, Winsum – Groningen (18km)

  • door

Vandaag ben ik begonnen met de tweede etappe van mijn tocht over het Pieterpad. Deze begon vanochtend in Winsum. Mijn wekker stond om 07.00 om na een uurtje te genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt bij Marga en haar man. Het was weer tijd om mijn spullen te in te pakken en mijn tocht te vervolgen richting Groningen.

Vol goede moed begon ik vandaag mijn tocht. Korte broek en vestje aan en tas op de rug. Helaas begon het na een half uur lopen te regenen waardoor ik mijn regenkleding moest aantrekken. De regen is helaas niet gestopt tot mijn eindpunt in Groningen. Het was vandaag dus een beetje een saaie dag. Heel veel regen, rechte paden door weilanden en weinig te zien. Het hoogtepunt van de etappe was denk ik het dorpje Garnwerd waar ik doorheen moest lopen. Een heel leuk klein dorpje, met een schitterende dorpskerk midden in het dorp. Maar dit hoogtepunt was maar van korte duur, aangezien ik er binnen 2 minuten alweer doorheen was.

Rond 13.30 uur ben ik aangekomen in Groningen, waar ik overnacht in Stee in Stad hotel. Ik mag vanavond slapen in de ‘Zonnekamer’. Een vrolijk ingerichte kamer, een gele muur en veel gekleurde lichtjes en in de hoek hangt een vrolijke parasolletje. Heb ik vandaag toch nog een beetje zomers gevoel gehad 😉

Vroeg naar bed om morgen mijn tocht van 21 km te vervolgen naar Zuidlaren. Hopen op beter weer morgen!

Trusten!

Pieterpad FoxP1