30-09 Etappe 3, Groningen – Zuidlaren (21km)

Mijn overnachting in Groningen was een pittige overnachting.. Ik had het gevoel alsof de Bulgaarse maffia in de kamer naast mij was beland.. Heftige discussies, muur bonken, heen en weer rennen en dat van 18.00 uur tot 21.00 uur en daarna begon hetzelfde riedeltje om 05.00 uur tot 07.00 uur. Even goed om te zeggen, ik sliep in een hotel waar je samen een huis deelt. Allemaal een eigen kamer, maar de keuken, wc en de badkamer die deel je met de overige gasten. Dus toen ik om 07.30 uur besloot om te gaan douchen en daarna mijn ontbijt uit de gezamenlijke keuken mee te nemen, bleek dat deze debielen ook nog eens mijn ontbijt hadden gejat.. Niet echt een een lekker begin van een dag met 21 km voor de boeg.

Maar na een bezoek aan de bakker was ik er klaar voor; op naar Zuidlaren! Wat een verschil met de twee dagen ervoor. Even geen regen, maar zelfs een zonnetje en eindelijk wat meer groen om mij heen. Na nog een paar uurtjes lopen langs snelweg en kale vlaktes, was het voor mij een verademing om Drenthe binnen te stappen. Mooie natuur, bomen, kronkelende paden, schitterende huizen en vooral rust! Deze dag heb ik vooral erg rustig aan gedaan. Genoten van de zon, de mooie uitzichten en het schitterende landschap. Trouwens, ik heb wel mijn eerste blaar te pakken, onder mijn rechter kleine teen om precies te zijn.

Vanavond slaap ik in een tuinhuis bij super lieve mensen die toevallig uit Haarlem komen en gekozen hebben om de natuur en de rust op te zoeken en verhuisd zijn naar Zuidlaren. Morgen op naar Rolde. Ook dit schijnt weer een hele mooie etappe te worden. De weersverwachtingen zijn helaas wat minder positief. Maar ach, het is oktober en ook nog eens in Nederland.. Ik had er al een beetje rekening mee gehouden! We gaan het zien! Keep you posted! 

Tot morgen! 

FoxP1