04-10 Etappe 7, Sleen – Coevorden (19km)

Vandaag mocht ik weer eens een keer in de regen starten. Op het programma stond een iets meer dan 19 km lange etappe die, ik van horen zeggen, niet heel indrukwekkend zou gaan worden. Zeker in combinatie met de miezer regen en de harde wind, was dit inderdaad niet de mooiste etappe die ik gelopen heb. Los van de regen en de wind, was de loop voornamelijk over asfalt waar de auto’s je van alle kanten voorbij scheuren.

Ook vandaag was het weer redelijk druk op de route. Ik had vandaag ook veel aanspraak, aangezien mensen toch wel willen weten waarom een man van 35 jaar alleen het Pieterpad aan het lopen is. Ik heb dus ook veel kunnen vertellen waarom ik dit allemaal doe. Het leuke is dat ik ontzettend veel waardering krijg en mensen stellen ook direct allemaal oprechte vragen. Hopelijk gaan ze ook allemaal doneren 😉

Over deze dag is helaas niet veel te vertellen. Veel regen, wind en dus veel asfalt. Het hoogtepunt van deze dag was dat ik iemand heel erg blij heb gemaakt. Tijdens het lopen werd mijn aandacht getrokken naar iets wat op de grond lag. Al snel zag ik dat het een parelachtige oorbel was. Normaliter zou ik denken, laat lekker liggen, maar dit keer besloot ik de oorbel toch op te pakken en deze in mijn rugzak mee te nemen. Na twee uur verder lopen, zag ik in de verte twee stellen lopen. Althans twee vrouwen en twee mannen. Ik dacht ik waag het erop en ben harder gaan lopen. Toen ik eindelijk bij hen was, vroeg ik aan één van de vrouwen of ze een oorbel kwijt was. Aan haar ogen te zien, wist ik dat het een hoopvolle JA was.. Ik haalde de oorbel uit de zijkant van mijn tas en de vrouw reageerde alsof ik Winston Gerschtanowitz was die haar net een prijs van € 1000.000 kwam uitreiken. Vandaag dus iemand blij gemaakt, ik ook blij.

Mijn etappe eindigde in Coevorden. Ik was hier nog nooit geweest, maar ik ben blij verrast. Coevorden is van oudsher een vestingstad en heeft dan ook een mooi oud historisch centrum. Na een korte wandeling door dit centrum, nu opeens wel in het zonnetje, kwam ik aan bij mijn slaapplek. Vanavond mag ik overnachten in het schitterende kasteel van Coevorden! De foto’s zeggen alles.

Och wat ik lekker slapen vanavond, tot morgen allen!

Walkinginhershoes